Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : ZHANG

Τηλεφωνικό νούμερο : 86-18137338517

WhatsApp : +8618137338517

Free call

Περίπου οι ιδιότητες του τιτανίου και των κραμάτων τιτανίου

August 15, 2022

τελευταία εταιρεία περί Περίπου οι ιδιότητες του τιτανίου και των κραμάτων τιτανίου

Σαν νέο τύπο του υλικού, το κράμα τιτανίου έχει αντικαταστήσει εντελώς το χάλυβα ή το σίδηρο σε πολλές πτυχές, όπως το αεροδιάστημα, η επεξεργασία πετρελαίου και η αυτοκινητική κατασκευή. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι το τιτάνιο και τα κράματα τιτανίου έχουν τις πολύ καλές φυσικές και χημικές ιδιότητες. Έπειτα, διάφορα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα θα εισαχθούν:

1. Υψηλής αντοχής και θερμική δύναμη

Η πυκνότητα του κράματος τιτανίου είναι γενικά γύρω από 4.5g/cm3, το οποίο είναι μόνο 60% αυτός του χάλυβα. Η λειτουργούσα θερμοκρασία είναι υψηλότερη από αυτή του κράματος αργιλίου, και η απαραίτητη δύναμη μπορεί ακόμα να διατηρηθεί στη μέση θερμοκρασία, και μπορεί να λειτουργήσει σταθερά για πολύ καιρό σε μια θερμοκρασία 450℃-500℃. Μερικά υψηλής αντοχής κράματα τιτανίου έχουν ξεπεράσει τη δύναμη πολλά αναμιγνύουν τους δομικούς χάλυβες, και μπορούν να δείξουν τα συστατικά με την υψηλή δύναμη μονάδων, καλή ακαμψία, και ελαφρύς. Αυτήν την περίοδο ευρέως χρησιμοποιημένος στα μέρη μηχανών αεροσκαφών, τα πλαίσια, τους συνδέσμους και το προσγειωμένος εργαλείο.

2. Υψηλή χημική δραστηριότητα

Το τιτάνιο αντιδρά έντονα με τα αέρια όπως το οξυγόνο, το διοξείδιο του άνθρακα, ο υδρατμός και η αμμωνία στην ατμόσφαιρα. Όταν η περιεκτικότητα σε άνθρακα είναι μεγαλύτερη από 0,2%, ο σκληρός σπασμός θα διαμορφωθεί στο κράμα τιτανίου όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, ένα σκληρό στρώμα επιφάνειας του κασσίτερου θα διαμορφωθεί επίσης όταν αλληλεπιδρά με το Ν όταν η θερμοκρασία είναι επάνω από 600 ℃, το τιτάνιο απορροφά το οξυγόνο για να διαμορφώσει μια σκλήρυνση με το υψηλό πάτωμα σκληρότητας. Έτσι η δύναμη, η σκληρότητα και η αντίσταση διάβρωσής της είναι καλύτερες.

3. Ισχυρή απόδοση χαμηλής θερμοκρασίας

Τα χαμηλής θερμοκρασίας κράματα τιτανίου που αντιπροσωπεύονται από τα κράματα τιτανίου TA7 (Tj-5Al-2.5Sn), TC4 (Tj-6Al-4V) και Tj-2.5Zr-1.5Mo, κ.λπ., η δύναμή τους αυξάνονται με τη μείωση της θερμοκρασίας, αλλά η πλαστικότητα δεν αλλάζει. μεγάλος. Διατηρεί την καλές ολκιμότητα και την ανθεκτικότητα σε μια χαμηλή θερμοκρασία -196-253 °C, και αποφεύγει την κρύα εφθραυστότητα των μετάλλων. Είναι ένα ιδανικό υλικό για τα χαμηλής θερμοκρασίας εμπορευματοκιβώτια, τις δεξαμενές αποθήκευσης και άλλο εξοπλισμό.

4. Ισχυρή βιο-συγγένεια

Δύο κράματα τιτανίου, Ti6Al7Nb και Ti13Nb13Zr, χρησιμοποιούνται συχνά στον ιατρικό τομέα ως πρώτες ύλες για τα χειρουργικά μοσχεύματα. Ο ελαστικός συντελεστής τους είναι πολύ στενός σε αυτός του ανθρώπινου κόκκαλου, και είναι επίσης μη τοξικοί και non-magnetic. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ανθρώπινο σώμα για να βοηθήσει για πολύ καιρό τους ανθρώπους στην καλύτερη ιατρική αποκατάσταση.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας